Szűz

A szűz jegy a föld elemhez artozik, uralkodó bolygója a Merkúr.

Egy kis mitológia…:
Zeusz leánya, Astraea (ami csillag szűzet jelent) utolsóként vonult vissza az égbe az aranykorban, amikor az istenek még az emberek között éltek. A legenda szerint ma is ott ragyog az égen, a Szűz csillagképe formájában. Egy másik legenda szerint Icarios hozzájutott Dionüsszosz titkos borához, és elindult, hogy megtanítsa az embereket a szőlő megművelésére. Néhány pásztor azonban annyira részeg lett a bortól, hogy agyonütötték Icariost. Amikor Erigoné, Icarios leánya megtalálta apja holttestét kutyája, Maera segítségével, annyira elkeseredett, hogy felakasztotta magát. Kutyájuk pedig, látva hogy gazdái meghaltak, vízbe fojtotta magát bánatában. Zeusz jóindulatában fogadta őket, és mindhármukat az égbe emelte, Maera lett a Canis Minor, Icarios lett a Boötes, Erigoné pedig a Szűz csillagkép.

A szűz jellem:
Általában a szorgalmasságot, a tevékenykedés örökös szükségességét a szűz jegyéhez társítják. Gyakorlatias, rendszerető, óvatos, éles eszű, és szereti hasznosnak érezni magát. Jó megfigyelőképessége és kitűnő nyelvérzéke van. Vágyik a külső és a lelki tisztaságra, olykor már rendmániás szinten. Ennek a gyökeres ellentéte is előfordulhat, amikor nagyon rendetlen a jegy szülöttje. Erős önfegyelme van, ha elhatároz valamit, azt többnyire végig is csinálja. Nagyon kritikus tud lenni, sajátos humora is összefügg a kritikusságával, szkepticizmusával. Előfordulhat hogy kicsinyes és szőrszálhasogató, hajlamos leragadni a részletekben. Kevésbé van bizalommal az élet és általában az emberek iránt, mert fél az ismeretlentől. Nagyon segítőkész lehet, a szolgálat minden szinten közel áll hozzá, született gyógyító is lehet.

A szűz a szerelemben:
A szűz jegyű egyén természetéből fakadóan állandóan elemez, osztályoz, rendszerez, és ez a kapcsolataiban sincs másként. Gyakran valóságos menetrendje van a napjának, amit még a partnere sem boríthat fel. Óvatos a kapcsolataiban, csak lassan lehet meghódítani a szívét, és az elején többnyire nagyon bizalmatlan. A szívéhez közelállóknak viszont mindenben segíteni próbál, és néha már terhes szinten gondoskodó és aggodalmaskodó. Nem nevezhető a legromantikusabb jegynek, viszont a hétköznapok megszervezésében igazi mester.

A szűz és az állatok:
A házi és haszonállatok tartoznak ehhez az jegyhez, valamint a dolgos állatok mint például a hangya, az igásló, a juhászkutyák.

A szűz és az autók:
A kombi autók illenek a szűz jegyűekhez, akik egyébként nagyon jó sofőrök, gyorsan reagálnak és jól átlátják a helyzeteket. Az autójuk mindig le van mosva. Kritizálni azért nagyon tudnak – leginkább más vezetőket…

A szűz és a vacsora:
Nem túl válogatós, viszont ha meghívják vacsorára, akkor a formaságok nagyon lényegesek számára, hogy például mindig legyen szalvéta, gyertya és megfelelő evőeszköz az asztalnál.

A szűz színei:
világosbarna, homokszín, halványzöld

A szűz testrészei:
emésztőszervek, hasnyálmirigy

A szűz otthona:
leginkább kevés, praktikus, célszerű bútor alkotja a berendezést.

A szűz jelmondata:
Az óvatosság és a bizalmatlanság jó dolog, csak óvatosnak és bizalmatlannak kell lenni velük szemben.

Forrás: ?