A szőlő

Tartama: szeptember 2-29.
Kelta jelképe: Fehér Hattyú
Uralkodó bolygója: Vénusz
Michael születési ideje: 1975. szeptember 9.

A szőlő neve a viere szóból származik, amelynek jelentése: ‘csavarni’, és a spirális növekedésre utal. A spirállal kapcsolatos szimbolika jellegzetes jegye a druida misztikának és vallási horoszkópnak. A druida kozmológiában a láthatatlan Teremtő galaktikus lakhelye a csodás Cygnus/Hattyú csillagkép.

A Szőlő jegy jellemzői:
Az e jegyben születettek érzékeny természetűek, erős érzelmeik vannak, ellenfeleik szemében mégis nyugodtnak tűnhetnek. Az élet váratlan helyzeteiben is helyt tudnak állni. Általánosságban elmondható, hogy a Szőlő jegyűek harmóniát és biztonságot teremtenek, azonban olykor élősködővé válhatnak.
Az első két hétben születettek jobban ki tudják fejezni az érzelmeiket és könnyebben hasznosítják energiáikat. Gyengeségeik a jegyre jellemző kiegyensúlyozatlanságuk. Pozitív vonásuk, hogy ösztönösen lelkesednek társukért, és támogatják őt. A második két hét szülötteire a telihold fogyatkozása hat – náluk a kiegyensúlyozatlanságot csökkentheti a szeptember 23-i őszi napéjegyenlőség, emiatt teljes együttérzéssel képesek a megbocsátásra. Ugyanakkor nem könnyű megérteni őket, és hajlamosak arra, hogy túlzottan puhány életet éljenek.

Szőlő jegy második dekád – Oroszlán
Tartama: szeptember 3.-szeptember 12.
Művészi és irodalmi képességekkel megáldott, barátságos, élénk természetű személyre utal. A jegy minden művészi képessége latba van itt vetve, s ez sikeres pályát jelez a színház vagy művészet világában. A saját érdekeiket helyezik előtérbe, talán még magánéletük és személyes kapcsolataik rovására is. Ebben a dekádban mindn személyes képességet jó érzékkel és jó stílusban használnak fel. A Szőlő-jellem természete egyszerre érzéki és romantikus, ezért lényeges, hogy hajoljon a kompromisszumra.

Forrás: ?