(Ez nem az egész interjú! Folytatása várható!)

A Call Me Irresponsible album melankolikus dalokat tartalmaz /pl.: Lost/. Ezek dalok Michael erősségei és védjegyei. Ahangjában egyszerre van jelen a szomorúság, remény és szerelem. Az interjúban Michael Steffen Rüthtal beszélget az érzelmekről a munkájában, a családjához fűződő viszonyáról és arról, hogy a magánéletben mennyire szerencsés a szerelemben.

Érzelmek a munkában

A turnéd során már 45 országban jártál, ilyenkor nem hiányzik az otthonod, nem vágysz haza?
Dehogyisnem. Azt szoktam gondolni: „Milyen jó lenne ismét Vancouverben lenni” és néha azt kívánom, hadd legyek csak egyszerűen otthon. De az ellenkezőjét szeretem a munkámban.

Mit fogsz csinálni akkor, amikor már nem lesz kedved énekelni?
Ez nem történhet meg, de ha mégis biztos nem leszek politikus. Volt alkalmam néhány politikussal találkozni, arról panaszkodtak, hogy milyen kevés hatalmuk és befolyásuk van. Mint politikusnak egy érdekcsoporthoz /párthoz/ kell tartoznod és a végén még kompromisszumot is kell kötnöd. Nem, köszönöm. Viszont később szívesen lennék producer. Szeretnék fiatal, jó hanggal megáldott embereknek segíteni, ahogy azt David Foster is tette velem.

A Call Me Irresponsible egy modern klasszikus akar lenni?
Én soha nem hittem volna, hogy az It’s Time 2 évig az amerikai eladási listán fog állni. Ez egy óriási dolog. Szerencsés vagyok. Én egy olyan zenébe szerettem bele, ami folytonos minőséget nyújt és megszólítja az embereket, éljen akár Németországban vagy Dél-Amerikában.

Az albumod címe Call Me Irresponsible (Hívj felelőtlennek.).
Nem mindenáron eladható címet akartam adni az albumnak. De feltétlenül azt akartam, hogy a lemez a címét arról a gyönyörű dalról kapja, amit már egykoron Bobby Darin és Frank Sinatra énekelt. Mert én ezt tartom tökéletesnek. Én felelőtlen vagyok, de teljesen szerelmes és szívélyes. Ez vagyok én.

Forrás: michaelbuble.de
Fordította: Edina, 2008. 08. 17.

Creative Commons Licenc