Michael Bublé a dalaival számos szívet meghódított. De mi van a sajátjával? A Galanak elárulta mit jelent neki a szerelem.

Kényelmes Önnek? – kérdezi Michael Bublé barátságosan. Aztán közli, hogy farkaséhes, de nem eszik meg várja az interjú végét. Az asztalon csak egy tányér keksz – nem éppen egy teljes értékű étkezés.
A 31 éves énekes – akinek aktuális albuma, a Call Me Irresponsible az eladási listák élén áll – világszerte sikeres, mégis szerény tudott maradni. Ennek az embernek van egy titka.

Mi a szeretet forrása?
Hogy érti?

A szeretetnek muszáj lennie, ahogyan ön az új CD-je is a szeretetről szól. Ennek valahonnan jönnie kell.
Köszönöm, így már jobb. Természetesen szeretetben élek. A családom engem és a testvéreimet feltétlenül szeret, és ez arra ösztönöz minket, hogy mi is feltétlenül tudjunk szeretni.

A zene volt az első szerelme önnek?
Természetesen és még mindig az. Ez egy tiszta, őszinte szerelem, amit soha nem hagyok hátra. A zene soha nem tudna elhagyni, csak erősebbé tesz.

A rajongók régóta mondják önnek, hogy „Szeretlek.”. Mit jelent ez önnek?
Természetesen ez nagyon kedves a rajongóimtól, de ez nekem teljesen mást jelent. „Szeretlek.” – mondják, de ez egyszerűen szép szó számomra. Az emberek csak egyszerűen kimondják.

Emlékszik a szeretet másfajta kifejezésére is?
A nagypapám soha nem mondta, hogy szeretlek, ő egy kemény fickó volt. Egy igazi férfi. Amikor azt mondtam neki, hogy: Szeretlek, nagypapa, ő csak röviden azt válaszolta: Igen! Aztán nagyon megbetegedett rákban. Kórházban volt és telefonáltunk egymásnak. Én a végén mindig azt mondtam neki, hogy szeretlek és ő hirtelen ezt válaszolta: Én is szeretlek! Rájöttem, hogy ez milyen nehéz lehetett neki és ezután megkönnyebbült. 4 nap múlva meghalt. És én ezt a mai napig nem tudom leírni, milyen szerencsés vagyok, hogy az utolsó szó, ami a nagypapámtól hallottam, az volt „Szeretlek!”.

Tehát ő végén egyszerűen kimondta.
Igen, így volt. Ezután megesküdtem magamnak, hogy ezt a szót nem tartom vissza, ha én a testvéreimmel, a családommal vagy a barátaimmal telefonálok. Ha a repülőgépem holnap lezuhan, azt akarom, hogy tudják, szeretem őket.

Ez az ami segíti önt a dalok elkészítésénél. Egyáltalán, miért a szerelem témája a dalainak?
A szerelem szerintem minden jó dal főtémája. Mindegy hol él az ember, vagy hogy hetero vagy homo, fiatal vagy öreg-, mindannyian szerelemre vágyunk. Mi tudjuk, milyen a szerelem és a felejtés. Tudjuk, milyen egy összetört szív és még sok mást is. Minden ember ismeri ezt az érzést.

Van-e olyan dal egy énekestől, amit maga is szívesen megírt volna?
You’re Beautiful James Blunttól. És szívesen átvenném az összes csekket, amit ezért kap. (Nevet.) A dal fantasztikus. És az is fantasztikus, hogy az emberek ismerik a dalt, mert a rádiók gyakran játsszák.

Szokott énekelni a privát életében, például egy randin?
Nem, soha! (Nevet.) Rosszul érezném magam Ezt nem lehet csakúgy csinálni. És akkor is rosszul érezném magam, ha egy nő hirtelen elkezdene énekelni… (a You’re Beautiful-t és rázná a fejét) … Azonnal felállnék és elmennék.

Azt mondják, hogy a barátnője, Emily Blunt, amikor először meglátta önt éppen a színpadon énekelt.
Ez nem egészen így volt, amikor először találkoztunk én őt egy producernek hittem. Ez Ausztráliában volt. Akkoriban mindketten párkapcsolatban éltünk. Kezet fogtunk egymással és ennyi volt az egész. Rendben, talán azt gondoltam, hogy „milyen aranyos”, de semmi mást. (Vigyorog.)

Akkor nem maradtak együtt, de most egy párt alkotnak.
Véletlenül ismét találkoztunk az egyik koncertemen. És ez idő alatt mindkettőnk párkapcsolata véget ért. Örültünk, hogy viszontlátjuk egymást. Hát így történt.

Hogy tudja összeegyeztetni a munkáját és a magánéletét, hiszen ön sokat utazik.
Jó kérdés. Most már 8 hete úton vagyok. Megpróbálom ebből a legjobbat kihozni. E-mailekkel és telefonálásokkal tartjuk a kapcsolatot.

Ennek ellenére sokan irigylik az ön életét.
Ez egyáltalán nem romantikus. Az emberek azt hiszik minden annyira „csillogó”. De ez egyáltalán nem így van. Ők azt látják, hogy az ember kiszáll egy limuzinból és végigvonul a piros szőnyegen, ez nem csillogó. Ellenkezőleg. Ők nem tudják megérteni ezt amit körülöttem van. Gyakran vagyok ideges.

Még mindig?
Ó, igen. Mégis szeretem az életem. Sok ember talán arról álmodik, milyen jó lenne, ha a helyembe lehetne. Én pedig arról álmodom, milyen jó lenne normális életet élni.

Milyen kívánsága van a jövőre nézve?
Szeretnék szerencsés maradni. Szeretném azt a pontot elérni, hogy azt érezzem, hogy nem kell többet bizonyítanom.

De a nagyobb siker ezt követeli meg.
Lehet. Mindenestre, mennyi ideig leszek sikeres? Ha mi öt év múlva ismét beszélünk, akkor én még mindig sikeres vagyok és az emberek még mindig szeretnek. De az is meglehet, hogy találok magamnak egy sokkal jobb munkát és azzal foglalkozom öt év múlva. Ezt még korai lenne megmondani.

Eredeti cikk: Gala.de
Fordította: Edina
2008. augusztus 10.

Creative Commons Licenc