Vasárnap rendezték meg Kanada legrangosabb zenei díjátadóját, a Juno Awardsot. Némi meglepetésre Michael Bublé söpörte be a legtöbb elismerést – ráadásul a legfontosabb kategóriákban diadalmaskodott.

Övé lett a legjobb lemeznek járó trófea, és a Home című, honvágyról szóló balladáját választották meg a legjobb dalnak. Két díjat zsebelt be Neil Young, a Nickelback, a The Tragically Hip és a Tafelmusik Baroque Orchestra.
A díjkiosztó keretében minden évben beiktatnak egy sztárt a The Canadian Music Hall Of Fame-be, ezúttal Bryan Adamsre esett a választás. A gálát Pamela Anderson nyitotta meg. A színésznő szokásához híven meglehetősen lenge öltözetben lépett színpadra, és beszédében élesen kritizálta a kanadai kormányt.
„Nem bánom, ha vér fröccsen a jégre a hokimeccseken, de azt utálom, amikor fókabébik vérétől vöröslik a jég” – kampányolt Pamela a brutalitása miatt világszerte tiltakozásokat kiváltó fókavadászat ellen. Érdekes módon a kijelentését füttykoncert kísérte. A gála nem elsősorban a díjak átadásáról szólt, mivel azok – hetet leszámítva – már korábban gazdára találtak, a fellépőkön volt a hangsúly.

2006.04.04.
zene.hu