A kanadai Michael Bublé fiatalsága ellenére messzire tekint vissza a zenetörténetben. Repertoárját a swing nagy slágereire építi.
A sikere világszerte óriási, talán tényleg azért, mert – ahogy mondja – imádja azt, amit csinál. Az énekes It’s time című albuma kapcsán mesélt magáról és a múlt század első felének örökzöld sztenderdjeiről.

Csodálatos pár év áll mögöttem. Fellépéseim során számtalan olyan helyre eljutottam, amelyekről azelőtt csak álmodoztam. A Sidney-i operaházban például öt estém is volt, fantasztikus lehetőség, soha nem fogom elfelejteni” – meséli a lemezmegjelenés előtti, koncertezéssel töltött évekről Bublé. A fiatal énekes karrierjén az lendített igazán nagyot, hogy nem kisebb személyiség, mint Brian Mulroney egykori kanadai kormányfő bemutatta a többszörös Grammy-díjas David Foster producernek „A 30-as, 40-es évek swingjét és a jazzt az ő popzene iránti érzékenységével ötvözve olyan muzsika született, amit ezelőtt nem igazán lehetett hallani. Csodálatos módon sikerült új életet lehelnünk a régi sztenderdekbe.” Az örökzöld slágerek között persze vannak nagy kedvencek, az egyik például a Feeling Good. „Már régóta el szerettem volna énekelni a saját ízlésem szerint. Nagyon szexi dal, nekünk csak meg kellett egy kicsit fűszerenünk David érzékeny pop-vonalával” – meséli a nagy egymásra találásról.
A közönségdíjra mégis talán esélyesebb Bublé másik favoritja, a Quando, quando, quando, amit honfitársával, Nelly Furtadóval együtt énekel. „Egy barátomnál ültem egy londoni kávézóban, és azon gondolkodtam, hogy ezt a számot mindenképp elénekelném, mégpedig egy fiatal, életteli énekesnővel, aki tud portugálul is. Egyből Nelly Furtado jutott eszembe, úgyhogy el is hívtuk. A stúdióban azután taroltunk ezzel a dallal… Hihetetlenül izgalmas volt, hiszen olyan hangon énekelt, mint előtte még soha. Szexi, érett, lágy – szóval fantasztikus hangon. Nelly nem olyan, aki bemegy a stúdióba és felénekli a saját részét, és aztán hazamegy. Része az egész produkciónak, beleadja a saját ötleteit. Olyan zenei érzéke van, amivel igen sokat tett be a közösbe.”

ELLE.hu