Az utóbbi időben több sztár bevallotta, hogy kipróbálta már, sőt, szereti a marihuánát. Marilyn Monroe-ról pedig egy videó került napvilágra, amelyen állítólag jointot szív.

A megdöbbentő és sokat érő felvételeken a Golden Globe-díjas színésznő mélyen beleszív egy saját maga által sodort cigarettába, majd vihogva kifújja a füstöt.
A videót egy fényképész csinálta Monroe-ról, tőle vette meg 275 ezer dollárért, azaz 49,2 millió forintért egy gyűjtő, Keya Morgan.
– A fotós elmondta, hogy a cigaretta valóban marihuánát tartalmazott – magyarázta a videó tulajdonosa, Keya Morgan. – Nem parti volt, csak egy „jöjjünk össze, és csináljuk valamit”-féle találkozó. Egy biztos, ezt az oldalát eddig még sosem láttuk a legendás színésznőnek – mondta Morgan, aki hosszú évek óta gyűjti az információkat és a relikviákat, azt tervezi ugyanis, hogy filmet forgat Marilyn Monroe 1962 augusztusában bekövetkezett haláláról. A hivatalos verzió szerint a színésznő gyógyszerrel vetett véget életének, ám ezt sokan nem tartják valószínűnek.

11 évesen dolgozott, 20 évesen füvezett

A szintén gyönyörű Natalie Portman is beismerte, hogy füvezett, amikor elérte a huszadik életévét, mert meg akarta tapasztalni ezt az élményt. A FemaleFirst szerint azt nyilatkozta, hogy tinikorában nem próbálta ki a marihuánát. A tehetséges színésznő 11 évesen már a filmiparban dolgozott (1994-ben a Leon, a profiban vált ismertté), és később sem bánta meg ezt. Natalie bevallotta: „Jártam gimis partikra, de nem nyúltam fűhöz 20 éves koromig. És nem ittam pocsolyarészegre magam, míg az egyetemre nem kerültem.”

Ellentmondó állítások

A kislányok álmáról alkotott kép is romba dőlt. Ugyanis Daniel Radcliffet, a Harry Potter-filmekből ismert brit színészt nemrég rajtakapták, amint marihuanás cigit szív egy londoni buliban. A Daily Mirror című lapban az esetről fénykép is megjelent, melyen Radcliffe az arcára filctollal rajzolt bajuszban szívja a jointot.
„Egyszer csak azt kiáltotta: ‘Imádom a füvet!’ Úgy tűnt, teljesen el van szállva”- mesélte a kép készítője, Wadia Tazi.
A sztár szóvivője ezzel szemben kategorikusan visszautasította a vádat: Daniel sodort cigarettát szívott, de nem tett ennél többet.

Nem volt cukifiú

A kanadai sanzonénekes, Michael Buble a Calgaryherald.com szerint azt mondta, nem talál semmi rosszat abban, ha jointtal relaxál valaki. Egy, a brit The Sunnak adott interjúban még november elején beszélt arról, hogy marihuánát fogyasztott és bulizott.
Arról is mesélt, hogyan próbálta a lemeztársasága jófiúként eladni őt, és ez mennyire boldogtalanná tette őt. Azt mondta, ő egy kicsit vadabb volt a róla terjesztett imázsnál. Saját bevallása szerint, amíg fiatal volt, általában Vancouver utcáin vásárolt marihuánát, és azután is bulizott, miután híressé vált. „Tettettem, hogy cuki fiú vagyok – mesélte. – Az az igazság, egy kanadai kölyök voltam, aki szerette a nőket, a bulikat és a jéghokit. Vancouverben nőttem fel, ahol a világon a legjobb a fű és jó az alkohol. Soha nem próbáltam ki a kokaint vagy a heroint, vagy más erősebb szert. De nem találok semmi rosszat abban, ha valaki marihuánával kapcsolódik ki.”
Az énekes azt mondja, a jófiúimázs hazugság volt, de a zene nem: „Szenvedélyem a hangszeres, nagyzenekari felállás, és tényleg olyan srác vagyok, aki öltönyben énekli a romantikus dalokat. De ha Frank Sinatrát azzal vádoltad volna, hogy nyálas, lelőtt volna!”

Szívjanak a gyerekek!

Kevin Smith amerikai forgatókönyvíró-rendező ennél sokkal messzebbre ment. A Thaindian.com szerint még októberben jelentette ki, hogy a marihuána serkenti a kreativitását. Smith, akit a közönség a Jay és néma Bob-filmek néma Bobjaként ismerhet, kb. háromszor gyújt rá egy nap. Azt állítja, nem szívott füvet, amíg a kanadai színész Seth Rogen rá nem beszélte múlt nyáron. A New York Post szerint ezt mondta:
„Tudom, hogy azt feltételezed, azt fogom mondan a gyerekeknek, hogy ne drogozzanak. De gyerekek, füvezzetek! Mást ne csináljatok, de a fű az jó. Tegyétek azt, amit én! Építsetek filmbirodalmat, és 38 évesen füstöljétek el az egészet!”

Csajok, ha összejönnek

Kate Moss szupermodell és az énekesnő Lily Allen állítólag Saint-Tropez-i nyaralásukkor füveztek együtt idén augusztusban. A DailyMailen megjelent róluk egy napfürdős kép, amint egy jacht fedélzetén megosztanak egy jointnak tűnő cigit.

Antiszociális lett tőle

Szintén idén nyáron jelentette ki Brad Pitt, hogy a túl sok füvezés miatt kellett elköltöznie Hollywoodból, és még a barátaival is megpróbálta megszakítani a kapcsolatot.
„Szerettem néha füvezni, de aztán bezárkóztam, és teljesen hülye lettem tőle. Így elköltöztem olyan messzire, amennyire csak tudtam” – mesélte a Parade magazinnak.
Úgy tűnik, Pitt nem hagyott fel a szokásával, bár a pletykák szerint csak különlges alkalmakkor gyújt jointra, például ha Quentin Tarantinóval találkozik. Brad azt is elárulta, hogyan vette rá Tarantino, hogy megcsinálják a Becstelen brigantikat. (Röviden: öt üveg borral és egy vízipipával.) De Tarantino szerint a vízipipa valójában kólásdoboz volt…

Pink.hu