mb_cosmopolitan1002_logoval mb_cosmopolitan1002_02_logoval
Kattints a képre a nagyobb méretért! Lentebb a cikk szövege olvasható.

Több albuma fogyott tavaly, mint Madonnának, Amerika pedig a legnagyobb élő jazzelőadóként ünnepli,
noha Michael Bublé csak egyszerű bárénekes akart lenni Kanada füstös kis klubjaiban.

Michael az a fajta fickó, aki hajnalig ücsörög a kedvenc bokszában a barátaival, és bármikor meghív egy italra. Első látásra egy helyes, kanadai srác, aki mindenkinek tartogat egy kedves poént. Viszont, ha a kezébe kerül a mikrofon, ő lesz a hely legszexibb és legérdekesebb fazonja.

A lázadó külső mögött…
„Az édesapám lemezein nőttem fel, s bár próbáltam lázadni, ahogy azt egy kamasznak illik, valójában rajongtam Dean Martin, Louis Armstrong és Sinatra dalaiért – meséli Bublé. – Hosszú hajam volt és I Love Guns N’Roses feliratú pólókat hordtam, de otthon a szobámban, titokban a hatvanas évekbe képzeltem magam, és kívülről fújtam az összes jazzklasszikust.”
A kis Michaelre a nagypapája figyelt fel 13 éves korában a családi karácsonyon, és mivel akkor éppen egy étteremben dolgozott, el is intézte neki az első fellépését.
„Nem voltam túl népszerű a lányok körében, de ahogy egyre több felkérésem lett, közkedvelt lettem.
Bevallom, a csajozásnak nagy szerepe volt abban, hogy sztár akartam lenni.” Valahogy így képzeljük el a fiatal Mr.Biget is – lányok, bakelitek, mintha csak a Hogyan válljunk ellenállhatatlanná? című önsegítőn nevelkedett volna.

Két lábbal a földön
A szmokingos nőcsábász szerep viszont nem állt neki jól hosszú távon. 19 évesen szerelmes lett, és egyszer csak eljegyezte a barátnőjét, akivel végül kilenc hosszú év után szakítottak. Bublé azóta is olyan lányt keres, aki mellett kiegyensúlyozott, nyugis élet várja.
„Mindig is a család volt az első számomra. A pénz és a csajok csak a karrierem elején őrjítettek meg.
Nemrég vettem egy méregdrága BMW-t minden elképzelhető luxus extrával. Egy hétig bírtam, de olyan lelkifurdalásom volt a pazarlás miatt, hogy visszavittem. Nem nekem való a hivalkodás. Olyan ellenszenves hólyagnak éreztem benne magam, mint akiket egész életemben lenéztem.”
Pedig lenne mit költenie: miután évekig lépett fel éttermekben, születésnapokon, óceánjáró hajókon és revüműsorokban, végül egy céges partin fedezte fel őt a volt kanadai elnök, Brian Mulroney barátja, aki előbb elhívta egy esküvőre énekelni, majd bemutatta őt David Foster producernek.
Ő korábban Barbara Streisanddal, Whitney Houstonnal és Cherrel dolgozott együtt, szóval mondhatjuk, hogy Michael jó kezekbe került.
A huszonöt éves srác egyszer csak Los Angelesben találta magát, ahol hamarosan megjelent az első albuma, sőt hirtelen elárasztották filmszerepekkel is.
Énekest játszott a Tuti duókban Gwyneth Paltrow partnereként, majd az Óvakodj a szöszitől és az Egymásra utalva című mozikban is.
Negyvennyolc filmzenei albumra került fel, és a menedzsere még egy Starbuck-reklámot is elintézett neki. „Irigylésre méltóan hangzik a sztori, de én fuldokoltam a hollywoodi csillámportól. Végül Vancouverben vettem lakást magamnak, és odaköltöztettem a közelbe a családomat is. Résztulajdonosa lettem gyerekkorom kedvenc csapatának, és semmit sem élvezek jobban, mint olcsó sörrel a kezemben nézni a meccset.”

Az árral szemben
Bublé nemcsak Hollywooddal nem tudott megbarátkozni, de nem volt hajnlandó megjelenni a 2007-es Grammy-díjátadón sem, ahol jelölték az albumát.
„Előre közölték, hogy ha nyerek is, az én beszédemet nem fogja közvetíteni a tévé, mert ez nem olyan fontos díj, mint a legjobb popénekesnek járó.
Szóval, miért kellett volna megjelennem? Hogy egyetértsek a jazz alsóbbrendűségével? Egy frászt!” Na, tessék: egy jófiú, akinek elvei és küldetése van!
Mi lehetne ennél szexibb párosítás? Az, amikor megjelenik egy jelentős ceremónián, de szemtelenül flegmán viselkedik!
A Golden Globe díjátadón történt, hogy miközben barátnője, Emily Blunt a szobrocskáját vette át Az ördög Pradát viselben nyújtott alakításáért, Bublé az épület előtt cigizett, és nem pózolt vele a vörös szőnyegen sem. Igaz, azóta szakítottak is – Bublé jelenleg a huszonkét éves argentin színésznővel, Luisana Lopilatóval jár, aki miatt elkezdett spanyolul tanulni.
„Nemcsak azért, hogy jobban megértsük egymást, hanem mert nem tudom elviselni, ha rólam cseveg valakivel, és én semmit sem értek belőle – vallja be Bublé. – Élvezem, hogy meg kell küzdeni Luisanáért. Ez olyan romantikus, mint amilyennek egy örökzöld jazz sláger videoklipjét elképzelem.”

Amit tudni kell róla
Név: Michael Steven Bublé
Születési idő: 1975. szeptember 9.
Szülőváros: Burnaby, Kanada
Stúdióalbumai: Michael Bublé (2003), It’s Time (2005), Call Me Irresponsible (2007), Crazy Love (2009)
Kedvenc duettpartnerei: Tony Bennett, Jennifer Hudson, Nelly Furtado, Josh Groban

Forrás: Cosmopolitan (2010.február)
Köszönet jár Nalinának, aki begépelte a cikket. Köszönöm!