Tavaszi szerelmes pillanatok Michael Bubléval

Mádai Adrienn írása – 2013. április 26.

Michael Bublé várva-várt új stúdióalbuma igazi örömzenélés, szerelemmel, sztárpartnerekkel és rengeteg mosollyal fűszerezve. A „To Be Loved” című lemeztől ti is rózsaszínben fogjátok látni a világot.

Michael Bublé hatodik albuma tökéletesen passzol a gyönyörű, tavaszi, napsütéses időhöz (ami hétvégére a hírek szerint nyárba fordul), így ne lepődjünk meg azon, ha munkába menet vagy épp a porszívó mellett táncra perdülünk a To Be Loved dalait hallgatva. A lemez, ahogy már megszokhattuk, most is népszerű feldolgozások és új dalok, lírai lassú számok és pörgősebb swingek sora. Sztárpartnerekből sincs hiány: Bryan Adams, Reese Witherspoon és a The Puppini Sisters is közreműködik a korongon.

Egy Frank Sinatra klasszikussal, a „You Make Me Feel So Young” című dallal veszi kezdetét a romantikus utazás. A hatás szinte azonnali: rögtön ütemre kezd járni a lábunk és mosolyra görbül a szánk. Már épp belemerülnénk a múltidézésbe, mikor is érkezik másodikként az „It’s A Beautiful Day”, és felráz minket Sinatrás kábulatunkból, hogy egy dallal később már a Bee Gees „To Love Somebody-jának” feldolgozásán ismét retró hangulatba keveredjünk. A Jackson 5 „Who’s Loving You” című korai slágerének Bublé-féle értelmezése igazán jól sikerült, nem úgy a Reese Witherspoonnal közös duett. Frank és Nancy Sinatra „Something Stupid”című slágerének feldolgozása az egyetlen gyenge szám a korongon. A színésznő hangja nem passzol Bublééhoz, a felvétel leginkább olyan érzést kelt a hallgatóban, mintha csupán egy hakni kedvéért énekelné el a páros a jól ismert szerzeményt. Szerencsére a következő track, a „Come Dance With Me” gyorsan feledteti velünk a pocsék duettet.

Az album legszebb dala-díj esélyes a „Close Your Eyes”, amelyet nagy valószínűséggel sok házasulandó pár választ majd zenei aláfestésnek az esküvőjére. A romantikus vonalat tovább erősíti Elvis Presley klasszikusa, a „Have I Told You Lately” és a lemez címadó dala, a „To Be Loved” is, melyek hatására a női hallgatók seperc alatt ábrándos hangulatba kerülnek. Mielőtt azonban teljesen elmerülnénk a rózsaszín áramlatokban, következik egy Randy Newman szám, amit a fiatalabbak közül sokan, köztük jó magam is, inkább a Toy Story-ból ismerünk. A „You’ve Got a Friend in Me” igazán üde, játékos színfoltja a lemeznek.

Az album Sinatra-feldolgozással kezdődik és végződik, így az utolsó dal a „Young At Heart” lett, amit miközben hallgatunk, Bubléval együtt megfogadjuk, lélekben örök fiatalok maradunk mi is.

Ha egy kis romantikára vágytok, ha szeretnétek visszarepülni az időben Elvis és Sinatra korába, vagy ha csak a házimunkát szeretnétek feldobni egy kicsit, akkor tegyétek be a lejátszóba Michael Bublé legújabb albumát, és máris rózsaszínben látjuk a világot. Az énekes hatodik lemeze hazánkban a Magneoton/Warner kiadásában jelent meg.

kultography.hu